Weer Barbados Klimaat – Reistips voor een onvergetelijke Vakantie

Barbados vakantie; deze reisbestemming heeft naam gemaakt als de ‘Riviéra van de Cariben’.

Zonaanbidders en watersporters komen aan hun trekken aan de westkust, die naar de Caribische Zee is gekeerd.

Daar liggen lange zandstranden die in kleur variëren van wit tot zachtroze.

Strand Barbados

Spectaculairder zijn de steile kusten in het noorden en oosten, waar de branding hier en daar ruige formaties heeft gevormd.

Duikers komen af op de koralen en op enkele wrakken die op de zeebodem liggen.

Natuurliefhebbers genieten van het groende landschap in het binnenland, dat een bijzonder weelderige plantenwereld kent.

Weer Barbados – Klimaat informatie

Het eiland heeft een tropisch klimaat, wat betekent dat de temperaturen overdag op gemiddeld 27°C liggen.

Een tropisch klimaat betekent ook overvloedige neerslag tijdens de regentijd, en dan met name in het binnenland.

De regentijd duurt van juni tot november, de beste reistijd voor een vakantie zijn dan ook de maanden januari, februari en maart.

December is ook een geweldige maand om naar de Caribean te reizen , maar dit is de duurste reisperiode. In het Caribisch gebied komen gerelged orkanen voor, maar door de wat zuidoostelijke ligging van Barbados gaan de meeste orkanen voor bij dit eiland.

Lente maanden

Maart

Klimaat gegevens Maart.
Max Temp30
 
Min Temp21
 
Zonuren8
 
Regendagen8
 
Regen mm37
 
Zeewater Temp27
 
Luchtvochtigheidmatig
 
UV index11+ (extreme)

Maart

Weer Barbados maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in maart een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand maart. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 8°C.


April

Klimaat gegevens April.
Max Temp30
 
Min Temp22
 
Zonuren9
 
Regendagen7
 
Regen mm45
 
Zeewater Temp27
 
Luchtvochtigheidhoog
 
UV index11+ (extreme)

April

Weer Barbados april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in april een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in april gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand april. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 8°C.


Mei

Klimaat gegevens Mei.
Max Temp31
 
Min Temp23
 
Zonuren9
 
Regendagen10
 
Regen mm57
 
Zeewater Temp28
 
Luchtvochtigheidheel hoog
 
UV index11+ (extreme)

Mei

Weer Barbados mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in mei een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in mei gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand mei. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in mei is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal 8°C.


Zomer maanden

Juni

Klimaat gegevens Juni.
Max Temp31
 
Min Temp23
 
Zonuren8
 
Regendagen15
 
Regen mm98
 
Zeewater Temp28
 
Luchtvochtigheidheel hoog
 
UV index11+ (extreme)

Juni

Weer Barbados juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in juni een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juni gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand juni. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juni is meestal 8°C.


Juli

Klimaat gegevens Juli.
Max Temp30
 
Min Temp23
 
Zonuren8
 
Regendagen18
 
Regen mm135
 
Zeewater Temp28
 
Luchtvochtigheidheel hoog
 
UV index11+ (extreme)

Juli

Weer Barbados juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in juli een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juli gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand juli. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in juli is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 8°C.


Augustus

Klimaat gegevens Augustus.
Max Temp31
 
Min Temp23
 
Zonuren8
 
Regendagen16
 
Regen mm154
 
Zeewater Temp28
 
Luchtvochtigheidheel hoog
 
UV index11+ (extreme)

Augustus

Weer Barbados augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in augustus een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in augustus gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand augustus. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in augustus is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 8°C.


Herfst maanden

September

Klimaat gegevens September.
Max Temp30
 
Min Temp23
 
Zonuren8
 
Regendagen15
 
Regen mm159
 
Zeewater Temp29
 
Luchtvochtigheidheel hoog
 
UV index11+ (extreme)

September

Weer Barbados september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in september een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand september. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 8°C.


Oktober

Klimaat gegevens Oktober.
Max Temp30
 
Min Temp23
 
Zonuren7
 
Regendagen15
 
Regen mm178
 
Zeewater Temp29
 
Luchtvochtigheidheel hoog
 
UV index11 (extreme)

Oktober

Weer Barbados oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in oktober een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in oktober gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand oktober. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in oktober is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 8°C.


November

Klimaat gegevens November.
Max Temp29
 
Min Temp23
 
Zonuren8
 
Regendagen17
 
Regen mm177
 
Zeewater Temp28
 
Luchtvochtigheidheel hoog
 
UV index10 (heel hoog)

November

Weer Barbados november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in november een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in november gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand november. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal 8°C.


Winter maanden

December

Klimaat gegevens December.
Max Temp29
 
Min Temp22
 
Zonuren8
 
Regendagen14
 
Regen mm96
 
Zeewater Temp28
 
Luchtvochtigheidhoog
 
UV index9 (heel hoog)

December

Weer Barbados december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in december een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in december gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand december. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 8°C.


Januari

Klimaat gegevens Januari.
Max Temp28
 
Min Temp21
 
Zonuren9
 
Regendagen13
 
Regen mm63
 
Zeewater Temp27
 
Luchtvochtigheidheel hoog
 
UV index10 (heel hoog)

Januari

Weer Barbados januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in januari een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in januari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand januari. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 8°C.

Februari

Klimaat gegevens Februari.
Max Temp29
 
Min Temp21
 
Zonuren9
 
Regendagen8
 
Regen mm39
 
Zeewater Temp26
 
Luchtvochtigheidhoog
 
UV index11+ (extreme)

Februari

Weer Barbados februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in februari een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in februari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand februari. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 8°C.


disclaimer
De weer en klimatologische gegevens, het vakantie en reisadvies is door ons zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De redactie van deze website aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van deze gegevens en adviezen. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk over je eigen veiligheid en beslissing om wel of niet adviezen op te volgen.

Barbados  >>>Reistips
(directe info)
 
Reisadvies
(directe info)
 
Reispapieren
(directe info)
 
Weer & Klimaat.
(directe info)

Barbados vakantie

De meeste bezoekers komen aan in de hoofdstad Bridgetown, een kleurrijke Caribische stad vol contrasten.

Veel vakantiegangers reizen door naar de uitgestrekte stranden aan de west- en de zuidkust, waar zich ook de meeste vakantiecentra bevinden.

De veel minder bebouwde oostkust aan de Atlantische Oceaan is daarentegen van een onvervalste, ruige, schoonheid.

Badplaatsen Barbados

Je hoeft alleen maar verliefd te worden op het charmante Caribische eiland Barbados.

De populairste reisbestemmingen op het eiland, zijn hieronder te vinden.

Bridgetown

Hastings

Paynes Bay

Crane Beach

Holetown

Speightstown

Zonnige dagen op dit tropische eiland, eindigen elke dag met adembenemende zonsondergangen.

Punta Cana Dominicaanse Republiek

Waarna je tijdens zwoele avonden kunt genieten van een romantisch diner onder de sterrenhemel.

Dit maakt het de ideale plek om je huwelijksreis door te brengen.

Hier adem je de zilte zeelucht van de Atlantische Oceaan, terwijl je slentert over de eindeloze zandstranden en duinen.

Onder de strandparasol langs het turquoise water kun je de dagelijkse stress snel vergeten en tot rust komen.

Op de ruige kust kun je de ongetemde kracht van de oceaan ervaren wanneer de golven tegen de rotsen slaan en zeewater spectaculair omhoog schiet.

Watersport

Als je actief wilt zijn tijdens je vakantie, dan kun je mee met verschillende duik excursies.

Duiken Barbados

Omdat Barbados volledig omringd is door koraalriffen, is er een kleurrijke onderwaterwereld, geweldig om te snorkelen en te duiken.

Kite en windsurfers kunnen vooral aan de oostkust, maar ook aan de zuidkust hun hart ophalen.

Barbados Reisvideo


Bekijk deze Engelstalige video en bekijk of Barbados, jou vakantie bestemming wordt.

Barbados vakantie? Zoek de beste reistijd (maand) om Barbados te bezoeken op basis van weer en klimaatgegevens.

Beste reistijd  Jan.
(meer info)
 
Feb.
(meer info)
 
Mrt.
(meer info)
 
Apr.
(meer info)
 
Mei
(meer info)
 
Jun.
(meer info)

Strandidylle in het westen

De Caribische westkust staat garant voor tropische romantiek met turkooiskleurig water, witte stranden en hoog opgeschoten kokospalmen.

dominicaanse republiek informatie

Dit geschenk van de natuur wordt door bewoners en de toeristische managers aangeduid als de platinum Coast (Platinakust).

De hotelcomplexen met uitzicht op zee dragen klinkende namen, zoals Glitter Bay of Coral Reef.

Strandbars om heerlijk te relaxen

Talloze strandbars serveren onder begeleiding van calypsoklanken rumpunch, cocktails en andere verfrissingen.

Barbados reis

De platinakust is bij uitstek geschikt voor allerlei vormen van watersport.

Populaire duikbestemmingen zijn de op verschillende dieptes op de zeebodem rustende scheepswrakken. Een van de bekendste is een 150 meter lang vrachtschip.

Aangezien wrakken niet bevist mogen worden, is het aantal tropische zeedieren er heel groot.

Bij Folkestone Park en Marine Reserve ten noorden van Holetown kunnen duikers en snorkelaars een onderpand volgen.

Zuiden vol afwisseling

In de buurt van de zuidpunt van Barbados ligt Oistins, het centrum van de visserij. Op doordeweekse dagen leveren de vissers in de haven hun vangsten af.

Vakantie Barbados

Vervolgens worden tonijnen, goudmakrelen en andere zeedieren schoongemaakt en in porties verdeeld.

Vooral op vrijdagavond worden in de gaarkeukens, voedselkraampjes en bars grote hoeveelheden gefrituurde vis met friet geconsumeerd door zowel eilandbewoners als toeristen.

Hier maakt u kennis met een echt authentieke kant van het eiland.

Mooiste baaien ter wereld

In het zuiden ligt de Crane Bay, een voormalig overlaadstation en een van de mooiste baaien van het eiland, met een koraalkleurig zandstrand.

Op de kliffen boven de baai bevindt zich het oudste hotel van het eiland, in een villa van koraalkalksteen uit de 18e eeuw.

Een paar kilometers landinwaarts komt u bij de Rum Factory, een van de meest modernste rumstokerijen van het Caribische gebied.

Rum, zon en strand

Daar worden volgens traditioneel recept enkele van de meest gedronken rum soorten geproduceerd.

Barbados surfen

Het hierbij aangesloten Heritage Park omvat een kunstgalerie en een klein amfitheater, waarin regelmatig voorstellingen plaatsvinden.

Een voorbeeld van koloniale architectuur is het Sunbury Plantation House, een herenhuis waarin vele antiquiteiten kunnen worden bezichtigd.

Het extravagante Sam Lord’s Castle, ook een voormalig herenhuis in georgiaanse stijl en nu een luxehotel, bevat nog een groot aantal binnenhuisobjecten van verguld mahonie in originele staat.

Woeste oceaan in het oosten en noorden

Een tocht langs de oostkust biedt adembenemende uitzichten over de bruisende golven van de Atlantische Oceaan. Het panorama vanaf de steile Hackleton’s Kliff was al diverse malen het decor van een Hollywoodfilm.

Caribische reizen

Halverwege de kust is in de terrasvormig aangelegde Andromeda Gardens een van de mooiste collectie tropische bloeiende planten in de hele Caribische wereld te bewonderen.

Wat vooral opvalt in dit gevarieerde plantenrijk zijn de wurgvijgen en de collectie bromelia’s.

Bathsheba

Ook de de kustplaats Bathsheba is omsloten door hoge kliffen; hier kunt u vliegende vissen waarnemen. De pottenbakkersmarkt midden tussen de pastelkleurige huizen is een van de attracties van de omgeving.

Bij de meest noordelijke punt van Barbados heeft de kolkende branding een soort maanlandschap gecreëerd.

Barbados vakantie

Uit de van verre zichtbare kliffen en terrassen hebben de golven een onderzeese grot uitgeslepen, de Animal Flower Cave, die oorspronkelijk alleen door duikers kon worden bereikt.

In de grot groeien zeeanemonen, die door de animal flower worden genoemd.

In het noordoosten rijst de 80 m hoge Pico Teneriffe steil uit op de zee. De rots lijkt uit te kijken over de ruige Atlantische kust.

Hooglanden in het binnenland

Vroege Britse kolonisten werden bij de aanblik van het heuvelachtige rotsige landschap in het binnenland herinnerd aan de Schotse Hooglanden. Dit dichtgegroeide deel van het eiland kreeg daarom de naam Scotland District.

Dover Beach Barbados

Hoogtepunten van deze regio zijn Welchman Hall Gully, een rotsige kloof die vol staat met prachtige planten, en diverse karstgrotten, zoals Cole’s Cave en Harrison’s Cave.

In het naastgelegen Flower Forest verspreiden de vele tropische bloemen een heerlijke exotische geur.

Barbados vakantie in het Caribisch gebied, verwacht een heerlijk klimaat, met zonnig weer het hele jaar door. Ontdek de verschillende reisbestemmingen, de beste hotels en lees ons uitgebreide reisadvies.

Reistips

Allerlei handige en nuttige informatie over dit geweldige eiland.

Waar ligt Barbados

Heel veel mensen kennen het eiland Barbados van naam, en associëren deze met paradijselijke witte zandstranden. Maar vraag je evenzoveel mensen waar ligt Barbados op de wereldkaart, dan zullen velen het antwoord schuldig moeten blijven.

Om je op weg te helpen, deze geweldige zonvakantie bestemming ligt in het Caribisch gebied, om precies te zijn schuin ter hoogte van de Venezulaanse kust.

Barbados, gelegen in de Caraïben, heeft een oppervlakte van 430 vierkante kilometer en is daarmee een klein land, de 206 grootste natie qua landoppervlakte.

Barbados werd een onafhankelijke staat in 1966, na het verkrijgen van zijn soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk. Er wonen +/- 300.000 mensen op Barbados.

Stranden

Eigenlijk kent iedereen wel die foto’s van bounty stranden. Grote kans dat die foto’s afkomstig zijn van Barbados stranden.

Het eiland herbergt meer dan 92 kilometer lange fijn witte zandstranden, die worden omgeven door palmbomen en lichtblauw zeewater.

Barbados reisbestemmingen

De westkust is een populaire bestemming voor vakanties naar Barbados. Het is waar je de beste vakantieresorts zult vinden. De stranden van Barbados behoren tot de beste stranden in de wereld.

Het eiland is niet voor niets een populaire (huwelijksreis) bestemming, de witte stranden vormen in combinatie met het heuvelachtige binnenland een heerlijke strandbestemming.

Geniet van zon, zee en strand in de luxe hotels en waar je een (huwelijksreis) vakantie beleeft die je nooit meer zult vergeten.

Topless zonnen

Alle stranden op het eiland zijn openbaar. Net als in veel andere landen wordt het vrouwen afgeraden om topless te gaan zonnen aan het zwembad of op het strand.

topless zonnen Barbados

Er zijn eindeloze dingen te zien en te doen op Barbados. Het is geen wonder dat het eiland een van de meest populaire bestemmingen in het Caribisch gebied is.

Er zijn echter een paar waarschuwingen in gedachten wanneer u dit vakantieparadijs bezoekt. Hier onder zijn 20 dingen die je NIET moet doen tijdens je verblijf in Barbados.

Reisadvies

Met deze onderstaande reistips en reisadviezen kun je je beter voorbereiden op niet alleen veiligheidsrisico’s tijdens een Barbados vakantie. Maar ook advies en tips m.b.t. vaccinaties, traditie, religie, weer en klimaat informatie zodat je de beste reistijd kunt kiezen.

Reispapieren.
Naast een geldig paspoort, moet je bij verblijf op het eiland een retour vliegticket of ticket naar een volgende reisbestemming kunnen laten zien. Deze reisdocumenten zijn verplicht om te voorkomen dat men illegaal in het land blijft. Het is ook verstandig om een (doorlopende) reisverzekering met werelddekking af te sluiten, om onverwachte verblijfs en reiskosten te dekken.

20 Waarschuwingen

1. Draag geen camouflage kleding
Een raar maar zeker waar, het is illegaal voor iemand anders dan een militair om in deze kledingstijl rond te lopen.

2. Raak Manchineel Fruit “strand appel” niet aan
Manchineels zijn giftig! Raak het fruit niet aan, ga zelfs niet onder de takken zitten tijdens een regenbui.

3. Zit niet onder een rijpe kokospalm
De impact van kokosnoot op je schedel kan inderdaad dodelijk zijn.

4. Zwem niet aan de oostkust
De “beukende” branding aan de oostkust heeft een aantal gevaarlijke stromingen en eb en vloed die het zwemmen hier gevaarlijk maken.

5. Kom niet dichtbij de apen
Mama-apen beschermen hun baby’s en sommige apen kunnen een beetje agressief zijn als het gaat om hun eten gaat.

6. Onderschat de kracht van een Rum Punch niet
Doe het rustig aan, anders heb je de volgende dag zeker een flinke kater.

7. Nudisme en topless zonnen
Nudisten, nudisme en openbaar topless zonnen is hier eigenlijk tegen de wet.

8. Wandel s’nachts niet over de stranden
Stel jezelf niet op als een gemakkelijk doelwit, ook op dit relatief veilige eiland komt het af en toe voor dat toeristen worden overvallen. Ook overdag zijn er soms zakkenrollers actief, wees hier op bedacht.

9. Nesten van zeeschildpadden
Er worden boetes en zelfs gevangenisstraffen gegeven voor mensen die (beschermde) schildpad nesten verstoren.

10. Vergeet Muggenspray niet
Net als in elke andere tropische reisbestemming, komen ook hier muggen voor, welke je kunnen infecteren met knokkelkoorts. Een goede muggenspray is iets wat je zeker in je koffer moet meenemen.

11. Maak geen vuur op het strand
Het is echt niet toegestaan ​​in Barbados.

12. Stap niet op een zee-egel
Deze naalden zijn niet giftig en zullen uiteindelijk oplossen, maar ze kunnen wel een infectie veroorzaken. En hiermee je Barbados vakantie flink vergallen.

13. Duik of snorkel niet zonder een marker
Gebruik een opblaasbare marker die duidelijk zichtbaar is voor boten, jetski’s en andere vaartuigen. Dit voorkomt het risico om overvaren te worden.

14. Laat leren spullen thuis
Het hete, vochtige, tropische klimaat kan je leren schoenen, riemen en tassen snel aantasten.

15. Vergeet niet, ze rijden aan de linkerkant
Net als hun Britse koloniale voorouders rijden de inwoners van het eiland aan de linkerkant van de weg.

16. Verwacht niet dat dingen op tijd draaien
Er is hier geen gevoel van urgentie, dus dingen lopen misschien niet zo snel als je zou verwachten. Hier wordt niet op het uurwerk gewerkt, dus neem de tijd.

17. Homoseksualiteit
De inwoners van Barbados hebben niets tegen homo’s, er komen oop elk jaar velen voor een vakantie naar dit eiland. Maar toch is het aan te raden om je homoseksualiteit niet al te openbaar te laten zien. Homoseksuele handelingen zijn eigenlijk illegaal in Barbados.

18. Drugs en drugs gebruiken
Net als in veel andere landen is het ook hier niet toegestaan om drugs te gebruiken. Boetes en gevangenisstraffen voor bezit en gebruik van drugs zijn heel fors.

19. Veiligheid
Net als overal in vakantielanden kunnen toeristen eenvoudige doelwitten zijn, dus blijf gewoon waakzaam. Neem de adviezen van de plaatselijke reisleiding of hotel personeel ter harte.

20. Foto’s van inwoners
Wanneer je foto’s wilt maken van personen, vraag dan altijd eerst van tevoren om toestemming. Dit is wel zo beleefd en vaak mag je gewoon een foto maken.

Religie & Tradities

Waar je ook naar toe reist, elk land heeft zijn eigen religies en tradities zo ook op dit Caribische eiland. Op Barbados is het overgrote deel van de mensen christen en daarnaast is er een klein deel van de bevolking moslim. De kerk en christelijke feestdagen zijn belangrijk op Barbados.

Als je op vakantie bent respecteer dan ook de tradities en het geloof van de inwoners van het land. Gedraag je hier ook naar, dit voorkomt misverstanden en problemen met politie en justitie. Je bent te gast en zo hoor je je ook te gedragen.

Belangrijke tradities
Net als op veel andere Caribische eilanden is muziek verweven in het (culturele) leven op Barbados. Er is altijd wel ergens reggae en calypso muziek te horen. Maar ook traditionele tuk muziek, gespeeld met drums en fluiten en geïnspireerd door Afrikaanse en Europese invloeden is iets wat de bevolking graag laat horen.

Tijd Barbados

Meer over het tijdsverschil Nederland, België met Barbados, het is tijdens onze wintertijd 5 uur vroeger op het eiland. En tijdens de zomertijd is het 6 uur vroeger op het eiland Barbados.

De tijdzone van Barbados is als dezelfde als Caracas Venezuela. Het tijdsverschil tenopzichte van Nederland is 5 uur vroeger in de winter, en 6 uur vroeger in de zomer.

Luchthaven Barbados

Officiële naam: Grantley Adams International Airport
Adres: Airport Access Rd, Barbados
Code: BGI
Telefoon: +1 246-536-1302
Website: https://www.gaia.bb/

Ambassade Barbados

Adres: 69-71 Edward Street – Port of Spain
Telefoon: +18686251210
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
E-mail: [email protected]

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag:
8.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 8.00 – 14.00 uur
Contactgegevens consulaire afdeling
Openingstijden: Maandag, woensdag en donderdag: 9.00 – 12.00 uur.

Inentingen Barbados

Er zijn geen verplichte of aanbevolen inentingen nodig voor het eiland. Een gele koorts vaccinatie is alleen verplicht als je in de 7 dagen voordat je het land binnenkomt op een reisbestemming bent geweest waar gele koorts heerst. Deze inenting is ook verplicht als je het eiland als overstapplaats gebruikt.

Betaalmiddel

De munteenheid van Barbados is de Barbados Dollar (BBD).

Reispapieren – Paspoort – Visum

Voor je op vakantie gaat naar Barbados is het handig om te weten of je een visum nodig hebt. Of dat je met een ID-kaart of paspoort naar deze reisbestemming kunt vertrekken.

Paspoort of ID kaart

Als je naar deze reisbestemming reist heb je een paspoort nodig, het is niet mogelijk om met een ID-kaart te reizen naar Barbados. Om problemen te voorkomen je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn tijdens je inreis. Daarnaast moet er nog één lege pagina zijn in je paspoort waar de douane een inreis stempel kan zetten.

Visum Barbados

Heb je wellicht een visum nodig voor je vakantie of zakenreis? Je leest hier of je wel of niet een visum moet aanvragen.Een visum voor Barbados hangt af van je nationaliteit en hoe lang je op het eiland wilt blijven.

Voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit geldt, dat je maximaal 3 maand in het land mag verblijven zonder dat je een visum moet aanvragen. Degenen die voor een zonvakantie het eiland bezoeken geldt dus geen visum, wel geldig paspoort.

Visum Barbados – Verblijf langer dan 3 maand.
Heb je plannen om langer te verblijven op dit zonovergoten eiland, dan moet je na 3 maand een visum aanvragen. Dit kan in Nederland bij het consulaat van Barbados in Den Haag of bij de ambassade in Brussel.

Consulaat Barbados Brussel
Het Barbados Consulaat in Den Haag staat onder leiding van Mr. Maarten Fontein – Honorary Consul van Barbados in Nederland en is bereikbaar per telefoon 0657907274 of email [email protected]

Adres: Ruychrocklaan 227
2597 EB Den Haag

Ambassade Barbados Brussel
Adres: Franklin Rooseveltlaan 166
1050 Brussel, België
Telefoon: +32 2 737 11 70