Trinidad en Tobago

In Trinidad en Tobago is het toerisme tot nu toe minder ontwikkeld dan op andere Caribische eilanden. Dat is ook een van de charmes van de eilandstaat, die  veel te bieden heeft voor natuurminnaars, rustzoekers watersporters en liefhebbers van de Caribische cultuur.

Tobago is vooral rijk aan de paradijselijke stranden en duik- en snorkellocaties; Trinidad is met name in trek bij natuurliefhebbers en elk jaar in februari en maart bij carnavalvierders van over de hele wereld.

Trinidad en Tobago als vakantieland

Zo dicht bij Zuid-Amerika en toch zo anders. Slechts door een smalle baai gescheiden van het Spaanstalige Venezuela is Trinidad en Tobago alleen in geologische opzicht een voortzetting van Zuid-Amerika. Het straatbeeld, de leefwijze van de bewoners, de feesten en de keuken zijn typisch Caribisch.

Veel vakantiegangers brengen een paar afwisselende dagen door op Trinidad en gaan dan naar Tobago om te ontspannen, te snorkelen en te genieten.

Natuurbeleving op Trinidad

De eerste indrukwekkende natuurverschijnselen komt u tegen in de omgeving van de hoofdstad. D ten oosten van Port of Spain biedt de Maracaswaterval een waar natuurspektakel. Midden in het regenwoud ligt, enigszins verstopt, een steile helling. In de regentijd stort het water daar ongeveer 100 m de diepte in.

U kunt een tocht door het tropische regenwoud maken in het Asa Wright Nature Center, dat in 1957 werd ingericht op het terrein van het voormalige koffie- en cacaoplantage. In dit natuurreservaat tonen de flora en fauna van het eiland zich in al hun diversiteit.

Op een oppervlakte van ongeveer 75 hectare leven talloze volgens en vlinders met prachtige kleuren. In de nabijgelegen Aripo Caves ligt het grootste duipsteengrottenstelser van Trinidad. In het uiterste noordoosten kunt u op een strand in de buurt van Toco van april tot juni lederschildpadden observeren als ze hun eieren leggen.

Tijdens de boottocht in het Caroni Swamp aan de westkust zijn in de avondschemering veel beschermde vogelsoorten waar te nemen. Een bijzonderheid van dit moerasgebied zijn de scharlakenrode ibissen. ze zijn overdag aan de kust van Venezuela en keren aan het eind van de middag met duizenden tegelijk terug naar de bomen waar ze slapen.

Geologische attracties

Een van de bijzonderheden van Trinidad is het Pitch Lake in het zuidwesten, met een asfaltvoorraad die zo’n 70 miljoen jaar geleden door complexe geologische processen is ontstaan. Het rond 40 hectare grote en 90 m diepe asfaltmeer is aan de randen begaanbaar, waarbij het oppervlak sterk veert.

De massa is constant in beweging; door de winning ontstaan gaten die zich in korte tijd vanzelf sluiten. In het centrum van het eiland bevindt zich een andere bezienswaardigheid, die teruggaat op vulkanische activiteiten in de ondergrond: de moddervulkanen van Devil Woodyard. Uit meters hoge bulten stijgen hier gasbellen op.

Paradijselijke Tobago

Op Tobago hoort u vaak het volgende rijmpje: ‘Trinidad is nice, Tobago is a paradise.’ En inderdaad: het eiland beantwoord in veel opzichten aan de ideale voorstelling van een Caribisch paradijs. De ontspannen sfeer werkt al snel aanstekelijk en volgens de toeristische informatiefolders werd ook de Engelse schrijver Daniel Defoe hierdoor geïnspireerd tot het schrijven van zijn beroemde avondturen Robinson Crusoe.

De Chileense Juan Fernándezeilanden maken echter ook aanspraak op de titel robinsoneiland. In het zuidwesten van Tobago bevinden zich de meeste hotels en strandbaden, evenals de door palmen omlijste golfbanen, zoals de Mt. Irvine Golf Course, Tobago heeft witte zandstranden, zoals Pigeon Point, Store Bay en speyside Beach, koraalriffen en bergachtige regenwouden met soms hoge watervallen, zoals de Graig Hill Falls.

Ook aan de andere kusten van Tobago liggen betoverende baaien met uitnodigende stranden, zoals de Englishman’s Bay en de Pirates Bay aan de noordkust en de Rockly Bay aan de zuidkust, met daaraan de hoofdstad Scarborough.

Voor het Pigeon Pointstrand ligt een van de bekendste koraalbanken van de Cariben, het rond 12 hectare grote Buccoo Reef. Boten met een doorzichtige bodem brengen de vele snorkelaars en duikers naar deze koraaltuinen, die fonkelen in alle mogelijke kleuren.

In het buitenland ligt een van de oudste regenwoudreservaten ter wereld, tussen Hills Borough Reservoir in het westen – het grootste drinkwaterreservoir van het eiland –  en Charlotteville in het oosten. De Britten schelden dit hebied al in 1776 onder natuurbescherming.

In dit reservaat zijn bijzondere Caribische planten te zien, zoals de poui- en flamboyantbomen. Wandelpaden ontsluiten de groene jungle.

Paradijsvogels op Little Tobago

Voor de noordoostelijke punt van Tobago, dat ook wel ‘bird of paradise island’ wordt genoemd en vooral bekend is onder natuurliefhebbers. Vanaf de hoogste rots heb u een imposant uitzicht op de zee en de vele zeevogels op de kliffen van het eiland.

In 1909 werden ongeveer vijftig paradijsvogels uit de Stille Oceaan uitgezet op dit onbewoond privé-eiland. De vogelkolonie groeide snel en is tegenwoordig de enige plaats buiten. Nieuw-Guinea waar deze prachtig gekleurde vogels in vrijheid leven.

Port of Spain –  een kosmopolitische stad

Het politieke en economische centrum van Trinidad en Tobago maakt niet alleen met carnaval een lawaaiige en woelige indruk. De in het noordwesten gelegen hoofdstad aan de Golf van Paria telt bijna 50.000 inwoners en is in het bezit van een internationale luchthaven en een zeehaven.

Vaak is dit dan ook de eerste plaats waar bezoekers arriveren. Ze zullen ongetwijfeld verrast zijn door de tegenstellingen in het stadsbeeld van Port of Spain. Moderne hoogbouw en paleisachtige winkelcentra contrasteren met de bescheiden hutten die als woning dienstdoen.

Dure boetieks met exquise etalages liggen naast eenvoudige bazaars. Christelijke kerken, hindoetempels en moskeeën staan vaak op een steenworp afstand van elkaar en een creools restaurant ligt pal naast een Indiase concurent.

Een rustpunt is Queen’s park Savannah, aan de rand van de binnenstad. Op dit meer dan 200 hectare grote terrein spelen de stedelingen ’s avonds een potje cricket of voetbal, hier beginnen en eindigen feestelijke optochten, en hier vinden op de Race Course paardenrennen en honkbalwedstrijden plaats.

De vele parken zijn een erfgoed van de Britse koloniale tijd, maar ook Spaanse en Franse en tevens Afrikaanse en Aziatische invloeden zijn duidelijk te herkennen in het stadsbeeld.

Lente maanden

MaartAprilMei

[mks_col]

[mks_one_third]

Klimaat gegevens Maart
Max Temp31
Min Temp21
Zonuren8
Regendagen9
Regen mm35
Zeewater Temp26
Luchtvochtigheidhoog
UV index11+ (extreem)

[/mks_one_third]

[mks_two_thirds]Weer Barbados maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in maart een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand maart. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 8°C.
[/mks_two_thirds]

[/mks_col]

Maart

Weer Barbados maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in maart een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand maart. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 8°C.

 

 

Klimaat gegevens April.
Max Temp31
Min Temp22
Zonuren8
Regendagen6
Regen mm48
Zeewater Temp27
Luchtvochtigheidheel hoog
UV index11+ (extreem)

April

Weer Barbados april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in april een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in april gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand april. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 8°C.

 

 

Klimaat gegevens Mei.
Max Temp32
Min Temp23
Zonuren7
Regendagen19
Regen mm110
Zeewater Temp27
Luchtvochtigheidheel hoog
UV index11+ (extreem)

Mei

Weer Barbados mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in mei een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in mei gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand mei. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in mei is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal 8°C.

Zomer maanden

JuniJuli – Augustus

Klimaat gegevens Juni.
Max Temp31
Min Temp23
Zonuren6
Regendagen20
Regen mm240
Zeewater Temp27
Luchtvochtigheidheel hoog
UV index11 +(extreem)

Juni

Weer Barbados juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in juni een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juni gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand juni. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juni is meestal 8°C.

 

 

Klimaat gegevens Juli.
Max Temp31
Min Temp22
Zonuren6
Regendagen24
Regen mm253
Zeewater Temp28
Luchtvochtigheidhoog
UV index11+ (extreem)

Juli

Weer Barbados juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in juli een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juli gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand juli. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in juli is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 8°C.

 

 

Klimaat gegevens Augustus.
Max Temp31
Min Temp22
Zonuren7
Regendagen23
Regen mm236
Zeewater Temp28
Luchtvochtigheidheel hoog
UV index11+ (extreem)

Augustus

Weer Barbados augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in augustus een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in augustus gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand augustus. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in augustus is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 8°C.

 

 

Herfst maanden

SeptemberOktober – November

Klimaat gegevens September.
Max Temp31
Min Temp22
Zonuren7
Regendagen19
Regen mm193
Zeewater Temp29
Luchtvochtigheidheel hoog
UV index11+ (extreem)

September

Weer Barbados september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in september een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand september. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 8°C.

 

 

Klimaat gegevens Oktober.
Max Temp31
Min Temp22
Zonuren6
Regendagen21
Regen mm199
Zeewater Temp28
Luchtvochtigheidheel hoog
UV index11+ (extreem)

Oktober

Weer Barbados oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in oktober een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in oktober gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand oktober. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in oktober is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 8°C.

 

 

Klimaat gegevens November.
Max Temp31
Min Temp22
Zonuren6
Regendagen25
Regen mm212
Zeewater Temp28
Luchtvochtigheidheel hoog
UV index10 (heel hoog)

November

Weer Barbados november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in november een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in november gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand november. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal 8°C.

 

 

Winter maanden

DecemberJanuari – Februari

Klimaat gegevens December.
Max Temp30
Min Temp21
Zonuren7
Regendagen21
Regen mm145
Zeewater Temp27
Luchtvochtigheidhoog
UV index9 (heel hoog)

December

Weer Barbados december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in december een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in december gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand december. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 8°C.

 

 

Klimaat gegevens Januari.
Max Temp30
Min Temp20
Zonuren8
Regendagen14
Regen mm69
Zeewater Temp26
Luchtvochtigheidhoog
UV index10 (heel hoog)

Januari

Weer Barbados januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in januari een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in januari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand januari. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 8°C.

 

 

Klimaat gegevens Februari.
Max Temp30
Min Temp20
Zonuren8
Regendagen9
Regen mm45
Zeewater Temp26
Luchtvochtigheidhoog
UV index11+ (extreem)

Februari

Weer Barbados februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Barbados is in februari een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in februari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand februari. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Barbados vakantie in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 8°C.

 

 

disclaimer
De weer en klimatologische gegevens, het vakantie en reisadvies is door ons zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De redactie van deze website aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van deze gegevens en adviezen. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk over je eigen veiligheid en beslissing om wel of niet adviezen op te volgen.